Nogomet
0

Bartomeu FIFA-i: Kažnjavate nešto što je primjer već 35 godina

Totalsport
Jordi Bartomeu (Foto: EPA)
Jordi Bartomeu (Foto: EPA)
Predsjednik Barcelone Jordi Bartomeu na današnjem obraćanju medijima stao je u odbranu Barcelonine akademije. Na pitanje sumnja li da Real Madrid stoji iza svega, Bartomeu nije precizno odgovorio.

Početni šok nakon izricanja kazne od 14 mjeseci zabrane obavljanja transfera, u Barceloni je zamijenila odlučnost u borbi da dokažu kako ne rade ništa loše i kako su meta nekoga sa strane.

Predsjednik Bartomeu na emotivnoj konferenciji za novinare stao je u odbranu La Masije, glavnog kamena spoticanja u FIFA-inim pravilima.

"Čudno je da je takva odluka donesena svega četiri mjeseca nakon što su nam se iz FIFA-e obratili. Želim biti jasan i reći kako se u potpunosti slažemo s FIFA-inim pravilima i zaštitom mladih nogometaša. Barcelona je klub koji može biti primjer drugim klubovima. Svi naši partneri i članovi su užasnuti ovom odlukom. FIFA kažnjava nešto što je primjer već 35 godina. Iz naše škole potekli su Xavi, Iniesta, Messi, mi se brinemo za tu djecu i njihov razvoj, neki od naših dječaka u svojim državama ne mogu dobiti takav tretman. U La Masiji imamo 230 dječaka iz 18 država, a 40 njih nisu Španci i svi ovdje postaju i igrači i ljudi", tvrdi Bartomeu.

Predsjednik Barcelone je potvrdio uvjerenost kako netko sa strane radi protiv Barcelone i dodao je da će se boriti za La Masiju.

"Mi ćemo se do kraja boriti za La Masiju! Smatramo da neko van Barcelone pokušava uništiti naš ugled, pokušavamo utvrditi o kome se radi, a kad u tom uspijemo, obratit ćemo se javnosti".

Bartomeu na pitanje sumnja li na Real Madrid, nije precizno odgovorio.

"Ne mogu reći ko je, a ko nije, istražujemo. Postoje dokumenti koje trebamo pregledati i kada to istražimo, moći ćemo reći o kome se radi. Imamo informacije i dokumentaciju i sve će izaći na svjetlo dana kada sve to dobro proučimo".