{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Barcelona oštro reagovala na optužbe za nezakonitosti u "slučaju Neymar"

T
11.1.2014. u 16:19
1
2
Barcelona oštro reagovala na optužbe za nezakonitosti u "slučaju Neymar"
1
Barcelona oštro reagovala na optužbe za nezakonitosti u "slučaju Neymar"
Neymar (Foto: AFP)
Iz španskog nogometnog prvaka Barcelone objavili su saopćenje s ljutitom reakcijom na nagađanja kako je ugovor brazilskog napadača Neymara nevažeći.
Buru je izazvao državni tužilac Jose Perals koji je u petak izjavio da bi ugovori o prelasku Neymara iz Santosa u Barcelonu mogli biti krivotvorina, te da bi od vodstva katalonskog kluba mogao zatražiti dokaze o spornom transferu. Osim toga, najavio je i mogućnost istrage protiv predsjednika Barcelone Sandra Rosella, a sve zbog toga što je nejasno gdje je završilo 40 miliona eura od odštete za Neymara. Naime, Santos je primio samo 17 miliona eura odštete, a cijeli je transfer navodno iznosio 57 miliona eura.

''Barcelona želi izraziti svoje ogorčenje zbog izjava državnog tužioca o Neymarovom transferu. Nevjerovatno je da je tužilac, nakon što je zatražio na uvid u igračev ugovor i klupske račune, sada pozvao na daljnje mjere, a da pritom nije dao klubu da se očituje. Operacija potpisivanja ugovora s Neymarom je bila kompleksna. Svjesni smo toga, što smo uvijek i naglašavali. I naši su ga suparnici htjeli dovesti, nudeći veću odštetu, ali mi smo imali povjerenja u naš pregovarački tim. Ta kompleksnost ugovora, koju tužilac opisuje kao simulaciju ugovora, nikada u sebi nije bila nezakonita. Vjerujemo da tužilac griješi kada govori suprotno. S obzirom na ozbiljnost situacije, a uprkos tome što vjerujemo u dobar rad suda, moramo snažno djelovati u odbranu časti Barcelone i njezina predsjednika'', stoji između ostaloga u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: