FIFA istražuje
48

Barceloni zbog neregularnog pregovaranja s Griezmannom prijeti šokantna kazna

Klix.ba
Griezmann u meču protiv Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Griezmann u meču protiv Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone bi se zbog neregularnog pregovaranja s napadačem Atletico Madrida Antoineom Griezmannom mogla naći pred historijskom kaznom, a prema pisanju španskih medija, katalonski klub mogao bi dobiti zabranu od čak pet prijelaznih rokova.

Prema prvim informacijama, FIFA će pokrenuti postupak u kojem će istražiti pod kojim okolnostima je Barcelona pregovarala s Francuzom, a da su stupili u kontakt s jednim od najboljih igrača Atletico Madrida potvrdio je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

S obzirom na to da Barcelona nije pregovarala s Atleticom prije nego što je stupila u kontakt sa Griezmannom, oni bi, prema pisanju španskog AS-a, mogli dobiti zabranu u narednih pet prijelaznih rokova, što bi svakako bio veliki udarac za ovu ekipu.

Razlog zbog kojeg je Barcelona bez znanja Atletico Madrida pregovarala s Griezmannom leži u tome da Francuz u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura, zbog koje Jorgandžije ne bi mogle zaustaviti transfer svog ponajboljeg igrača u redove katalonskog kluba.

Također, Barcelona bi mogla biti i novčano kažnjenja, ali svakako da bi im zabrana dovođenja igrača bila puno gora i teža za podnijeti.

Pored toga, španski ABC javlja kako je Griezmann još uvijek neodlučan kada je riječ o njegovom budućem klubu, a neke informacije govore da bi narednih mjeseci mogao potpisati novi unosni ugovor, čime bi postao najplaćeniji igrač Atletico Madrida.

Griezmann je u ovoj sezoni odigrao 49 utakmica, a postigao je 29 golova i upisao 15 asistencija. Njegov Atletico Madrid je sezonu u španskoj La Ligi završio na drugom mjestu iza Barcelone, a ispred gradskog rivala Real Madrida, a pored toga osvojili su Evropsku ligu gdje su u finalu savladali Marseille rezutlatom 3:0.