Četvrtfinale Lige prvaka
0

Barcelona želi devetu pobjedu, Chelsea i Man Utd u "bici za Britaniju"

Sarajevo-x.com/FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone u srijedu dočekuje Šahtar u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Izabranici trenera Pepa Guardiole pokušat će da ostvare devetu uzastopnu pobjedu na svom terenu u tom takmičenju.

Barcelona u meč ulazi poslije prvenstvene pobjede nad Villarrealom zahvaljujući kojoj je došla do osam bodova prednosti nad najozbiljnijim konkurentom za titulu Real Madridom.

"Protiv Šahtara moramo dobro da odigramo i da ostvarimo dobar rezultat kojim ćemo mirno sačekati revanš", rekao je napadač Barcelone David Villa.

On je priznao da je zabrinut zbog neefikasnosti. Posljednji put postigao je gol za klub 26. februara protiv Mallorce.

"Uvijek ste zabrinuti kada ne postižete golove, ali morate da ostanete mirni jer nećete biti strijelac ako samo pričate o tome. Znam da dugo nisam postigao gol. Moram naporno da radim na treninzima da bih to prevazišao", rekao je Villa.

Barcelona se ove sezone bori za tri trofeja - prvenstvo i Kup Španije te Ligu prvaka.

"Ne bih se zadovoljio osvajanjem dva od moguća tri trofeja. U ekipi imamo 'velika' imena, zbog čega sam i došao u Barcelonu", rekao je španski napadač.

Trener Šahtara Mircea Lucescu rekao je da je Barcelona favorit u prvoj utakmici Lige prvaka, ali da će njegov tim uraditi sve kako bi došao do dobrog rezultata.

"Nema sumnje da su oni favoriti u ovom duelu, ali mi ćemo sve uraditi kako bismo došli do dobrog rezutlata", rekao je Lucescu.

On je prizano da je prilikom žrijeba priželjkivao drugog protivnika.

Posebno će vatreno biti u delu Chelseaja i Manchester Uniteda, žestokih rivala sa Ostrva.

Chelsea će imati motiv više u želji da se osvete za poraz u finalu Lige prvaka u Moskvi, kada je United prošao nakon boljeg izvođenja penala.

Tradicija domaćeg terena svakako ide na ruku Chelseaju koji je protiv "crvenih đavola" na Stamford Bridgeu bez poraza punih devet godina.