Potvrđen dolazak u Split
0

Barcelona u julu igra protiv Hajduka

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Novi evropski nogometni prvak Barcelona u utorak je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.fcbarcelona.com) potvrdila kako će 23. jula gostovati u Splitu i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka povodom obilježavanja 100 godina postojanja splitskog kluba.

Iz Barcelone su objavili kako će im utakmica protiv Hajduka biti prva pripremna utakmica uoči sezone 2011/12., a da do početka prvenstva u planu imaju odigrati šest pripremnih dvoboja.

No, na Poljudu sigurno neće igrati trenutno najbolji igrač svijeta, Argentinac Lionel Messi jer su iz Barcelone naglasili kako u Split neće putovati niti jedan od njenih igrača koji će nastupati na Copa Americi ili Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Gostovanje u Splitu bit će prvi dolazak Barcelone u Hrvatsku nakon 50 godina, katalonski je gigant posljednji put igrao u Hrvatskoj u osmini finala Kupa velesajamskih gradova u sezoni 1961/62. kada je u Zagrebu protiv Dinama odigrao 2-2.

Nakon gostovanja u Splitu, Barcelona će još igrati na Audi Cupu u Muenchenu gdje će im protivnici biti Internacional iz Porto Alegrea, te Bayern ili Milan. Potom slijedi američka turneja tokom koje će evropski prvak igrati protiv Manchester Uniteda u reprizi nedavnog finala Lige prvaka, te dva gostovanja u Meksiku protiv Chivasa i Americe.