Dobio produženi odmor
0

Messi propušta Hajduk

FENA
Iako je reprezentacija Argentine ranije od očekivanog završila nastup na Copa Americi Lionel Messi ipak neće doputovati s Barcelonom u Split na utakmicu protiv Hajduka.

Messi je dobio nekoliko dana odmora više, a njegov prvi nastup u novoj sezoni očekuje se 4. augusta kada Katalonce u Miamiju očekuje prijateljska utakmica protiv meksičkog kluba Chivas Guadalajara.

Messi se trenutno odmara s porodicom u Rosariju, a početkom augusta trebao bi se pridružiti saigračima u Washingtonu na primanju u Bijeloj kući kod američkog predsjednika Baracka Obame. Nekoliko dana odmora dobili su i Messijevi sunarodnjaci Javier Mascherano i Gabriel Milito, te Brazilci Dani Alves i Adriano.

Utakmica na Poljudu bit će prva Barcelonina utakmica u novoj sezoni. Nakon Splita slijedi meč u Munchenu 26. jula protiv Internacionala iz Porto Alegrea, a zatim odlazak na američku turneju.

Barcu u SAD očekuju tri utakmice - 31. jula u Washingtonu protiv Manchester Uniteda, 4. augusta u Miamiju protiv Chivasa, te dva dana kasnije u Dallasu protiv Americe. Po povratku iz SAD-a Barcelona će 8. augusta igrati protiv Girone na Copa Catalunya, a zatim slijede dva "el classica" - utakmice španskog Superkupa protiv Real Madrida. Prvo 14. augusta na Santiago Bernabeu, a tri dana kasnije revanš na Camp Nou.