Katalonci stigli u Split
0

Guardiola: Očekujem vatrenu utakmicu

Sarajevo-x.com
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Igrači Barcelone predvođeni trenerom Josepom Guardiolom stigli su u Split. U hotelu Lav Meridien održali su pres-konferenciju na kojoj su učestvovali brojni novinari iz Hrvatske, zemalja regije i svijeta. Samouvjereno, Pep je najavio pobjedu, ali i vatrenu utakmicu.

Nevrijeme kakvo Split ne pamti u posljednjih 30 godina uzrokovalo je kašnjenje igrača Barcelone. Kako za Sarajevo-x.com javlja Sabahudin Baho Topalbečirević, u Splitu je vladalo veliko nevrijeme, istovremeno su padali i kiša i grad, automobili su bili pod vodom i čak se i utakmica dovodila u pitanje zbog natopljenog terena na stadionu Poljud.

Međutim, iznad Splita se razvedrilo i utakmica neće biti odgođena.

Katalonske zvijezde su ispred hotela dočekali brojni navijači. Na pres-konferenciji su, pak, bili brojni novinari koje je najviše interesovalo zašto Guardiola nije doveo najveće zvijezde Barcelone.

"Zbog povreda nisu došli Xavi i Pedro. Messi je igrao na Copa Americi i umoran je. Ali, i ostatak tima je veoma dobar. Nadamo se pobjedi i očekujemo vatrenu utakmicu", poručio je trener Katalonaca.

Dodao je da poznaje Hajduk, ali će više o tom timu moći reći nakon utakmice.

Topalbećirević je pitao Guardiolu sjeća li se Mehe Kodre.

"Kako ga se neću sjećati. Naravno, da se sjećam kada je igrao u dresu Barcelone, jako dobro se poznajemo", odgovorio je Guardiola.

Podsjetimo, utakmica Hajduk-Barcelona počinje u 20.30. Meč možete pratiti u direktnom prenosu od 20.20 na TV1 i Mreži, a uživo s Poljuda će se javiti poznati bh. sportski komentator Topalbećirević.