Očekuju rekordnu prodaju
167

Barcelona šokirala navijače dresom za novu sezonu: To je sramota, to je Real Madrid

D. P.
Barcelona će naredne sezone igrati u bijelom dresu (Foto: EPA-EFE)
Barcelona će naredne sezone igrati u bijelom dresu (Foto: EPA-EFE)
Mediji u Španiji otkrili su novi dres Barcelone za narednu sezonu, a zbog bijele boje izazvao je žestoke rasprave na društvenim mrežama.

Katalonski Sport prvi je otkrio da će Barcelona naredne sezone igrati u bijelom dresu, što je potpuno neočekivano i nezapamćeno s obzirom na to da su njihovi najveći rivali iz Real Madrida poznati po bijeloj boji (Los Blancos).

Ovakva odluka izazvala je buru na društvenim mrežama, a novinar Jota Jordi, koji radi na TV programu El Chiringuito, nije se mogao pomiriti sa činjenicom da će njegov omiljeni klub naredne sezone nositi bijeli dres.

"Barcelona je nekada igrala u bijelom dresu? Baš me briga za to. Bijeli dres pripada Real Madridu. O Bože. Barcelona u bijelom dresu. To je sramota", rekao je ogorčeni Jota Jordi.

Španski novinar nastavio je kritikovati čelnike katalonskog kluba koji su se odlučili na revolucionaran potez.

"Morate poštovati određene stvari. Morate poštovati historiju kluba i osjećaje ljudi. Barcelonin grb na vrhu bijelog dresa Real Madrida je najveća sramota i nadam se da ga niko od navijača neće kupiti", dodaje Jota.

Katalonski sport ekskluzivno saznaje da će nova bijela garnitura biti jedan od najprodavanijih dresova u svijetu nogometa svih vremena te da su se iz tog razloga u Barceloni odlučili za ovaj potez.