Liga prvaka
0

Tok utakmice: Barcelona - PSG 1:4

H. H.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone i PSG-a večeras su na stadionu Montjuïc u Barceloni igrali revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Barcelona - PSG 1:4

90' - Igrat će se sedam minuta sudijske nadoknade.

Barcelona - PSG 1:4 (Mbappe 89')

89' - GOOOOOOOOL! Mbappe nakon kontre pogađa za 4:1 i odvodi PSG u polufinale.

88' - Još dvije minute do isteka regularnog dijela utakmice.

81' - Sve je manje vremena za Barcelonu da barem izbori produžetke.

78' - Dobra akcija Barcelone, ali Raphinha je iz teške situacije šutirao pored gola.

73' - Velika šansa za Barcelonu! Lewandowski je šutirao, a Donnarumma odbranio. Potom je Marquinhos sjajno očistio odbijeno loptu koja je išla prema poljskom napadaču.

b>65' - Veoma sumnjiva situacija. Gundogan je oboren u kaznenom prostoru i tražio je penal, ali sudija Kovac se nije oglasio.

Barcelona - PSG 1:3 (Mbappe 61' pen.)

61' - Mbappe je siguran za 3:1! Ovim rezultatom Parižani idu dalje.

60' - Penal za PSG nakon što je Cancelo srušio Dembelea.

57' - Crveni karton za trenera Barcelone Xavija koji je nogom šutirao reklamu pored klupe i iskljućen je.

56' - Velika šansa za Barcelonu! Lewandowski je šutirao iskosa i pogodio vanjski dio stative.

Barcelona - PSG 1:2 ( Vitinha 55')

55' - GOOOOOOOL! PSG zasluženo vodi. Izvanredno je pogodio Vitinha sa 20 metara.

51' - Kakva šansa za PSG! Nakon sjajne akcije Ruiz je šutirao iz blizine iskosa, ali lopta je proša pored gola već savladanog Ter Stegena.

48' - Sjajaj udarac Hakimija sa preko 20 metara koji je zamalo završio u golu. Ter Stegen je uz dosta sreće odbranio. PSG je mnogo bolji s igračem više i pogodak kao da "visi" u zraku.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, očekujemo još više uzbuđenja u nastavku.

Kraj prvog poluvremena

Barcelona - PSG 1:1

45+3' - Velika šansa za PSG! Dembele je dobio loptu na drugoj stativi i šutirao iz prve, ali lopta je otišla malo pored stative.

Barcelona - PSG 1:1 (Dembele 40')

40' - GOOOOOOOL! PSG je izjednačio preko Dembelea koji je sjajno pogodio udarcem s desetak metara iskosa. Bivši igrač Barcelone potpuno je vratio u igru Parižane.

34 - Xavi je morao napraviti taktičku izmjenu nakon crvenog kartona. Izašao je sjajni Yamal, a odbranu je pojačao Martinez.

31' - Dembele je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola.

29' - Crveni karton za Barcelonu! Barcola je pobjegao Arauju koji ga je srušio u situaciji kada je išao sam prema golu i zbog čega je zaradio crveni karton.

28' - Velika šansa za PSG! Šut Mbappe sa sedam - osam metara odbranio je Ter Stegen i spasio svoj tim.

19' - Kakva šansa za Barcelonu! Lopta je došla do Lewandowskog koji je šutirao s desetak metara, ali ide to tik preko prečke!

Barcelona - PSG 1:0 (Raphinha 12')

12' - GOOOOOOOOOL! Barcelona vodi. Yamal je sjajno probio po desnoj strani i ubacio na peterac gdje je Raphinha dobro reagovao i pogodio za 1:0.

9' - PSG ima terensku inicijativu, ali još uvijek bez pravih šansi.

5' - Dobar početak utakmice, obje ekipe su veoma ofanzivne.

1' - Počela je utakmica, očekujemo spektakl.

20:50 - Trener Barcelone Xavi u večerašnjem susretu neće moći računati na suspendovane kapitena Sergija Roberta i strijelca jednog od golova iz prvog duela Christensenaa, ali ni na povrijeđene Gavija i Baldea.

S druge strane jedini važan izostanak bit će onaj Kimpembea koji je već duže vrijeme povrijeđen.

20:45 - U prvom susretu Barcelona je slavila 3:2 na Parku prinčeva, ali s obzirom da gol u gostima više ne važi, PSG svakako nije izgubio sve nade.

20:40 - Susret u Barceloni imao je vatrenu uvertiru s obzirom da su navijači domaćeg tima priredili sjajnu atmosferu i doček svojim nogometašima, dok su istovremeno izviždali igrače PSG-a na putu do stadiona.

Ipak, katalonski fanovi su se za trenutak zbunili, pa su bakljama gađali autobus sa igračima Barcelone za koji su mislili da je bus PSG-a.

20:35 - Stigli su i sastavi timova, a važna vijest za navijače Barcelone je povratak u sastav Pedrija koji je večeras starter.

Barcelona: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo, De Jong, Gundogan, Pedri, Raphinha, Yamal, Lewandowski.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Lucas Hernandez, Mendes, Fabian Ruiz, Zaire-Emery, Vitinha, Barcola, Dembele, Mbappe.

20:35 - Poštovani posjetioci portala Klix.ba dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Paris Saint Germaina.