Kup kralja
0

FOTO + VIDEO / Barcelona pobijedila trećeligaša L'Hospitalet rezultatom 9:0

Sarajevo-x.com
(Foto: AFP)
U drugoj utakmici šesnaestine finala španskog Kupa kralja Barcelona je večeras na Nou Campu savladala trećeligaša L'Hospitalet rezultatom 9:0.

Barcelona je večeras demolirala L'Hospitalet na Nou Campu. Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 11. minuti kada je Pedro iz penala doveo Barcelonu u vodstvo. Nakon toga, uslijedila je prava golijada igrača Blaugrane. U 19. minuti Iniesta je povećao vodstvo na 2:0.

Već u 23. bilo je 3:0 za ekipu Pepa Guardiole. Ovaj put strijelac je bio Thiago Alcantara. Nakon Thiaga, u strijelce se upisao i Xavi Hernandez. Na odmor L'Hospitalet je otišao sa pet golova u mreži. U 43. minuti gol je dao Cristian Tello.

Tamo gdje su stali u prvom, igrači Barceone nastavili su u drugom poluvremenu. Prvi put u večerašnjoj utakmici u strijelce se upisao i Isaac Cuenca. Gol je postigao u 49. minuti. Već u 54. na Cuenci je napravljen penal, drugi u večerašnjoj utakmici za tim Barcelone. Siguran sa bijele tačke bio je Thiago.

Do kraja utakmice vidjeli smo još dva gola. U 64. svoj drugi gol postigao je odlični Cristian Tello da bi tačku na večerašnju golijadu stavio ponovo Cuenca u 81. minuti.

Za tim Blaugrane, osim golmana Pinta, večeras su igrali samo igrači La Masije. Andres Iniesta se povrijedio krajem prvog poluvremena zbog čega će van terena odsustvovati oko 15 dana.

U drugom susretu šesnaestine finala Valencia je savladala Cadiz rezultatom 4:0. Strijelci su bili Ruiz u 5. minuti, Jonas u 28., Soldado u 41. i Banega u 68. minuti.

Kup kralja, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Valencia - Cadiz 4-0 Barcelona - Hospitalet 9-0