Nogomet
0

Baraž za Euro 2016: Petorici Iraca prijeti suspenzija zbog žutih katona

Anadolija
Irska je na prošlom Euru završila kao posljednja
Irska je na prošlom Euru završila kao posljednja
Petorici reprezentativaca Republike Irske pred prvi ogled baraža za Euro 2016 večeras u Zenici protiv Bosne i Herecgovine prijeti opasnost da zbog žutih kartona budu suspendovani za revanš 16. novembra u Dublinu.

Na spisku igrača koji su u Zenicu stigli sa dva žuta kartona nalaze se Seamus Coleman, Wes Hoolahan, James McCarthy, Marc Wilson i Glenn Whelan.

Vjerovatno će im selektor Martin O'Neill skrenuti pažnju na činjenicu da su “ugroženi” pred večerašnji duel na “Bilinom polju”, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je u posljednjem kolu kvalifikacija protiv Poljske u posljednjim trenucima ostao bez dvojice važnih igrača. Prvo je Jon Walters dobio žuti karton zbog kojeg je suspendovan za prvi susret baraža, a potom je John O'Shea napravio nepotreban faul za crveni karton pa ni on neće igrati u Zenici. Njih dvojica će se vratiti u tim za revanš na dablinskom “Aviva” stadionu. Međutim, to Ircima neće puno značiti ukoliko neko od petorice spomenutih dobije žuti karton večeras i bude suspendovan u revanšu.

Kada je reprezentacija BiH u pitanju situacija je također loša jer zbog žutog kartona šestorici prijeti suspenzija za revanš. Po dva žuta pred večerašnji susret imaju Asmir Begović, Edin Džeko, Anel Hadžić, Miralem Pjanić, Emir Spahić i Toni Šunjić.

Ukoliko svih 11 spomenutih reprezentativaca BiH i Irske “prežive” prvu utakmicu baraža bez žutog kartona, oni će sigurno igrati na EURO 2016 ukoliko se njihova selekcija plasira na završni turnir. Naime, prema propozicijama svi žuti kartoni pred Evropsko prvenstvo se brišu, a važi suspenzija samo u slučaju crvenog kartona.

Prva utakmica baraža za EURO 2016 između BiH i Republike Irske igra se večeras od 20.45 sati na zeničkom stadionu “Bilino polje”.