Nogomet
0

Banjalučani žude za uzvratom, Široki spreman za čudo

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U okviru drugog pretkola Evropske lige bh. klubovi "Borac", "Široki Brijeg" i "Zrinjski" igraju uzvratne mečeve. U Banjoj Luci su potpuno "poludjeli" za nogometom. Poslije mnogo godina na gradskom stadionu igrat će se jedna međunarodna utakmica.

Nakon poraza u prvom dvoboju od "Lausanne", kada je bilo 1-0, svi su ubijeđeni da mogu nadoknaditi ovaj minus. U gradu na Vrbasu glavna tema je – nogomet.

Pred ovaj okršaj optimista je i prvi šef struke, Zoran Marić.

"Koncentracija je maksimalna, taktika je jasna, moramo igrati puno jednostavnije nego u prvom susretu kada smo dali previše prilike suparniku. Težit ćemo agresivnijoj igri, kako u odbrani, tako i u napadu“, naglašava strateg Banjalučana.

Podvlači da je ekipa spremna za dvoboj sa Švicarcima.

"Potpuno smo spremni za uzvrat. Vjerujem da će moji izabranici učiniti sve da odigraju dobro i da dođu do konačnog cilja – plasmana u narednu fazu. Svjesni smo da su ambicije naših navijača narasle. Svi pričaju o 'Borcu'. Očekuje nas velika borba, ali sam optimista“, kaže Marić.

Utakmica između "Borca" i "Lausanne" počinje u 20.45 sati.

Na Pecari se užurbano pripremaju za revanš sa "Austrijom" iz Beča. Rezultat iz prvog susreta, kada je bilo 2-2, unio je dosta samopouzdanja i čvrstine u svlačionicu "Širokog Brijega“.

"Ako želimo eliminisati našeg suparnika, nemamo pravo na grešku. U određenim fazama igre imamo manjih problema, no vjerujem kako ćemo pronaći pravi odgovor. Igramo pred našom publikom i to može donijeti prevagu. Nema povreda, svi igrači konkurišu za utakmicu. Pokušat ćemo napraviti čudo i eliminisati favorizovane Austrijance“, kaže Ivo Ištuk, trener hercegovačkog tima.

Početni udarac na Pecari izvest će se u 18.00 sati.

Treći bh. predstavnik, "Zrinjski", visoko je porazio u prvom meču predstavnika San Marina, "Tre Penne". Bilo je 4-1. Ipak, Dragan Jović poziva na oprez.

"Bez obzira na povoljan rezultat, opuštanja ne smije biti. Razgovarao sam sa igračima. Obećali su da će dati maksimum, mada svi već razmišljaju o 'Odenseu' koji je naredni rival“, kaže Jović.

Dvoboj u San Marinu počinje u 20.30 sati.