Nogomet
0

"Široki" pred praznim stadionom, "Borac" na teškom ispitu

Piše: Edin Isanović
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U okviru drugog pretkola Evropska lige tri bh. kluba danas igraju prve utakmice. Tako će "Borac", "Široki Brijeg" i "Zrinjski" težiti da ostvare što bolje rezultate pred uzvrat u takmičenju koje je po rejtingu drugo na Starom kontinentu.

Tim sa Pecare gostuje u Beču "Austriji". Utakmica će se igrati bez prisustva publike, jer je UEFA kaznila austrijskog predstavnika zbog nereda navijača u dvoboju sa "Athleticom" iz Bilbaa (u prošloj sezoni).

Evo šta je za Sarajevo-x.com nakon sinoćnjeg treninga rekao Dejan Bandović, čuvar mreže hercegovačkog tima.

"Atmosfera je ekipi je odlična. "Austrija" je favorit, ali ćemo dati sve što imamo u sebi da napravimo dobar rezultat i bh. nogomet predstavimo u što boljem svjetlu. Samo je šteta što neće biti publike“.

Pomenuti okršaj počinje u 18.00 sati.

Osvajač Kupa BiH, "Borac", gostuje podno Alpa. Snage će odmjeriti sa švicarskim drugoligašom, "Laussanneom". Stoper banjalučana, Vule Trivunović, navodi za naš portal da spremno dočekuju evropski izazov u zemlji satova i sira.

"Sve je super. Potpuno smo spremni za utakmicu. Istako bih da je teren izvanredan i da će biti pravo zadovoljstvo igrati na njemu. Svi sa nestrpljenjem očekujemo prvi sudijski zvižduk. Jedini problem može nam predstavljati velika vrućina. I pored svog respekta prema "Laussannei" pokušat ćemo doći do povoljnog rezultata pred revanš. Mislim da smo u stanju to napraviti. Dat ćemo svoj maksimum i nadam se uspjeti"

Početni udarac na ovoj utakmici izvest će se u 19.30 sati.

Treći bh. predstavnik, "Zrinjski", svoju prvu utakmicu igra u Mostaru. Suparnik je "Tre Penne" iz San Marina. U taboru "plemića" svi su veliki optimisti, ali pozivaju na oprez:

"Na raspolaganju su nam svi igrači, što je dobro. Trebamo igrati koncentrisano i oprezno svih 90 minuta. Bez obzira što naš suparnik ne dolazi iz neke jake evropske lige, moramo biti oprezni. Mi tražimo rezultat. To podrazumijeva kontrolirani rizik. Želimo ostvariti što veću zalihu pred uzvrat. Tako ćemo se i ponašati", kaže Dragan Jović, strateg "Zrinjskog".

Prvi sudijski zvižduk pod Bijelim Brijegom izvest će se u 20.00 sati.