Okrenuli mu leđa
28

Bale i Real sve bliže razlazu: Ljut na saigrače, trenera, medije...

Klix.ba
Gareth Bale (Foto: EPA-EFE)
Gareth Bale (Foto: EPA-EFE)
Gareth Bale je ljut na saigrače iz Reala, a španski mediji kao dokaz tome uzimaju način na koji je Velšanina proslavio pobjedonosni pogodak protiv Levantea (2:1).

Bale je u igru ušao tek u 74. minuti meča, samo četiri minute kasnije je iz penala savladao golmana, ali je ostao suzdržan nakon pogotka te nije dozvolio ni saigračima da proslave s njim, pošto je odgurnuo ruku Lucasa Vazqueza.

Velšanin je, kako navode španski mediji, ljut jer smatra da zaslužuje bolju poziciju u klubu, a prema istim izvorima iskusni ofanzivac je uvjeren kako zaslužuje mjesto u startnoj postavi sada kada se potpuno oporavio od povrede.

Ipak, nije to jedino što smeta Baleu koji se naljutio i na saigrače zbog izjava koje su o njemu davali Thibaut Courtois i Marcelo.

Naime, golman Kraljevskog kluba je nedavno otkrio kako Balea zovu "golfer" te da napadač često propušta timske večere jer rano ide u krevet.

S druge strane, Marcelo je otkrio da Bale nikada nije naučio španski jezik, a osim svega toga Velšanin osjeća i da je konstantno meta kritika španskih medija.