Nogomet
468

Baka Slišković za Klix.ba: Odnos pojedinih igrača bio je ispod svakog nivoa

Piše: Edin Isanović
Nekadašnji selektor bh. nogometne reprezentacije Blaž Slišković prokomentarisao je za Klix.ba prijateljsku utakmicu odigranu između BiH i Egipta u kojoj su Faraoni potpuno zasluženo pobijedili izabranike Safeta Sušića rezultatom 2:0.

Popularni Baka je u uvodu kroz šalu naglasio kako uvijek on mora da kritikuje. Potom se osvrnuo na sam meč odigran u Innsbrucku.

"Ako je utakmica poslužila da selektor vidi sa čime raspolaže, zamjenama kojim raspolaže i da li je to taj kvalitet, mogao je vidjeti mnogo toga. Sada neko reći da je bolje da se desilo u prijateljskoj utakmici, ali je to floskula. Mislim da odnos pojedinaca prema dresu sa državnim grbom nije bio na adekvatnom nivou. Ne želim da uvijek budem ja taj koji kritikuje. Pitajte i druge šta misle“, rekao je za naš portal Slišković.

Dodao je kako ne želi kritikovati selektora i Savez nego želi iznijeti ono što je vidio u pomenutom okršaju.

"Iskreno, neke mi stvari nisu jasne. Šta je selektor želio sa Tinom Sušićem na zadnjem veznom? Zna se da igra ofanzivnog veznog, odnosno više prema naprijed. Iako ga je Safet zamijenio u 80. minuti, prije njega je trebao zamijeniti još trojicu. No, ono što je najbitnije jeste da 80 posto igrača ne pokazuju odnos prema reprezentaciji onakav kakav je bio nekada. Recimo, do posljednjih pola godine. Šta se promijenilo, to treba vidjeti. Rekao bih da je to sramotno kako je izgledalo večeras. Neki nisu pretrčali ni dva kilometra, nisu se trudili i to je za svaku kritiku. Uostalom, to je ono najgore, rezultat može biti u drugom planu. Bitno je na koji način izgubiš utakmicu. Ovakav odnos ne zaslužuju ljudi koji su došli na utakmicu, svi navijači koji očekuju na Mundijalu nešto više. Prema mom mišljenju, ovakav odnos pojedinaca ne zaslužuje ni Safet Sušić“, zaključio je popularni Baka.