Nogomet
2

Ćiro Blažević za Klix.ba: Kada Džeko ne igra na nivou, to je veliki hendikep

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ćiro Blažević, nekadašnji šef bh. državnog tima osvrnuo se na večerašnju utakmicu u kojoj su Zmajevi, u lošoj i blijedoj igri, zasluženo poraženi od Egipta rezultatom 2:0. "Trener svih trenera“ smatra da prvo poluvrijeme bh. reprezentacija nije odigralo toliko loše.

"Kada Džeko ne igra na nivou, to je hendikep, nenadoknadiv. On uopće nije igrao. Vidio sam nekoliko izuzetno poletnih mladića koji su se trudili i uvjeren sam da će reprezentacija biti onakva kakvu priželjkujemo. Naravno, pod uslovom da prva zvijezda Edin Džeko da svoj makisimalan učinak“, kazao je Ćiro.

"Vidim Safet Sušić ga brani. Možda će ga zvižduci sa tribina uozbiljiti. On ima hipoteku glavnog igrača, on je vođa i treba biti primjer“, nastavlja Blažević.

Istakao je kako je bio ubijeđen u pobjedu BiH.

"Da se neko prije meča kladio sa mnom, zaradio bi velike pare. Vjerovao sam u trijumf naše reprezentacije. Vrijeme je da se tamo napravi red. Ni puno veći igrači, ni puno veća reprezentacija neće pobijediti bez zalaganja. To je elementarni preduslov da se stvori rezultat“, zaključio je popularni Ćiro.