Nogomet
36

Hadžibegić: Nakon plasmana na SP ušli smo u euforiju, opomena je došla na vrijeme

Piše: Edin Isanović
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Nekadašnji selektor bh. nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić prokomentarisao je za Klix.ba odigranu prijateljsku utakmicu u Innsbrucku gdje je Egipat poptpuno zasluženo pobijedio izabranike Safeta Sušića rezultatom 2:0.

Nekadašnji kapiten jugoslovenske reprezentacije istakao kako je upravo okršaj sa Faraonima pokazao da je nogomet ozbiljna stvar.

"U nogometu nema mjesta za 'lako ćemo' i nema prostora za improvizaciju. Generalno, nakon kvalifikacija i plasmana na Mundijal ušli smo u euforiju, zaboravili na bazne vrijednosti i obaveze u nogometu, što je neophodno za rezultat. To je taj naš mentalitet. Ova opomena je došla u pravo vrijeme svima. Trebamo jasno znati šta želimo i kako dalje", kazao je popularni Hadžija.

Dodao je kako se ne treba nadmetati ko zna više i koje je više učinio za reprezentaciju.

"Molim sve za mir i da se emocije stišaju. Imamo Svjetsko prvenstvo na kojem moramo imati ambicije, a razmišljati i o kvalifikacijama za EP. Taj period će biti izuzetno težak. Kada splasne motivacija nakon Mundijala, kreću kvalifikacije u septembru. Imamo dobru ekipu, sjajne navijače koje molim da budu, kao i do sada, uz ekipu. Uz mir ćemo biti spremni za Svjetsko prvenstvo. Obaveza svih jeste da sačuvamo dobru atmosferu", zaključio je Hadžibegić.