Uštedjet će novac
20

Avanturu će pamtiti cijelog života: Najmlađi navijači Liverpoola besplatno putuju u Madrid

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kompanija koja organizira putovanja navijača Liverpoola na gostujuće utakmice širom Evrope želi da što više djece prati omiljeni klub u novom pohodu na trofej Lige prvaka.

Lijepa prilika za nezaboravno putovanje je prvi meč osmine finala Lige prvaka koji igrači Jürgena Kloppa igraju sljedeće sedmice protiv Atletica iz Madrida.

Kompanija Football Travel Limited je osnovana prošle godine i već je stekla pozitivnu reputaciju nakon nekoliko uspješnih gostovanja u Engleskoj i inostranstvu.

U ponudi je jednodnevno putovanje u Madrid, a let će biti besplatan za sve mlađe od 12 godina. Popularna navijačka grupa Spion Kop 1906 osigurala je besplatne šalove i naljepnice za najmlađe članove.

U poluvremenu utakmica Premiershipa turistička organizacija obavještava roditelje o povoljnim uslovima putovanja za najmlađe navijače.

"Čak i ako nemaju kartu za utakmicu, bit će to prekrasna prilika da posjete Madrid. Meč se može pratiti iz barova i restorana. U svakom trenutku će se osjećati kao dio Liverpoolove porodice. Tokom putovanja na gostujuće mečeve, osjeća se velika euforija na aerodromu i u avionu. Zabava u gradovima gdje igramo je vrhunska, a utakmica je samo jedan dio putovanja", objašnjava turistički vodič Matt Gostelow.

Pored besplatnog leta za mlađe od 12 godina, turistička agencija smanjila je cijene karata za navijače koji nisu navršili 18 godina i košta 269 funti. Sve takse plaća turistička organizacija koja posluje pod pokroviteljstvom Nogometnog kluba Liverpool.

"Rezerviran je avion s 200 sjedišta i u njemu će se nalaziti samo navijači Liverpoola. Svi putnici koji imaju kartu za utakmicu mogu koristiti besplatan autobusni prijevoz do stadiona. Povratak iz Madrida je odmah nakon utakmice", navodi Gostelow za Liverpool Echo.

Dan će za većinu navijača biti naporan, ali uštedjet će novac za smještaj. Učenici su trenutno na praznicima pa je ovo lijepa prilika da odu na kratko putovanje s klubom. Meteorolozi kažu da će biti lijep dan, što će upotpuniti doživljaj.

"Mi smo turistička organizacija koja vezana za Nogometni klub Liverpool. Osnovali su je navijači koji desetljećima prate svoj klub širom Engleske i u cijeloj Evropi. Još uvijek ima slobodnih mjesta u avionu za Madrid i pozivam najmlađe navijače da nam se pridruže", kaže Gostelow.