Nogomet
345

Autobusi, kombiji i automobili s navijačima Lecha stižu u Sarajevo

Piše: D. B.
Kako saznaje portal Klix.ba, prema Sarajevu je iz Doboja krenula nova grupa navijača poljskog Lecha koji večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva.

Grupa navijača Lecha, koja se već nalazi u Sarajevu, jučer poslijepodne i tokom noći se u dva navrata sukobila s navijačima Sarajeva. Povrijeđenih je bilo u oba sukoba, a posebno žestok obračun se dogodio sinoć ispred Hotela Sunce u Vogošći, gdje su smješteni navijači Lecha.

Povrijeđeno je ukupno 27 osoba, a oštećeno je 14 automobila. Od završetka sukoba su navijači Lecha pod jakom policijskom zaštitom u hotelu, a nakon što je jutros osposobljen njihov autobus, policija uz pomoć pojačanja organizuje njihov transport na zasad nepoznatu lokaciju.

No, kako saznaje portal Klix.ba, prema Sarajevu je krenula nova grupa navijača Lecha. Pratila ih je policija MUP-a RS, a potom ih je u Doboju preuzeo MUP ZDK.

Prema informacijama koje nam je dao novinar Radija Slobodna Evropa Arnes Grbešić, u Sarajevo stižu barem četiri autobusa, nekoliko kombija i automobila s navijačima Lecha.

Utakmica Sarajevo - Lech počinje u 21:00 sati.