Nogomet
49

Pod budnim okom policije: Navijači Lecha i Sarajeva se okupljaju na Koševu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Stotine navijača poljskog Lecha i Sarajeva pristižu na stadion Asim Ferhatović Hase, gdje se od 21 sat igra utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka. Policijsko osiguranje na ulicama je pojačano, a na stadion su došli i igrači poljskog tima.

Kolone autobusa, kombija i putničkih vozila su se prethodno sastale u Vogošći, ispred hotela Sunce gdje je jučer odsjela jedna grupa navijača.

Poljaci su na Koševo došli pod jakom policijskom pratnjom, a nivo sigurnosti u cijelom gradu je nakon sinoćnjih nereda podignut na viši nivo.

Podsjećamo, u navijačkim neredima sinoć je povrijeđeno 18 osoba, 11 državljana BiH i sedam državljana Poljske. Tri osobe su zadobile teške tjelesne povrede.

Utakmicu između FK Sarajeva i Lecha, na kojoj se očekuje oko 800 navijača gostujućeg tima, će osiguravati veliki broj policijskih službenika i specijalaca MUP-a KS i FUP-a.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je izjavio da su poduzete sve potrebne mjere kako bi večerašnja prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka protekla u najboljem redu te je pozvao navijače Sarajeva da dođu u što većem broju i bodre svoj klub u važnoj utakmici.