Nogomet
0

Aubameyang: Obećao sam djedu da ću igrati za Real Madrid

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Napadač Gabona i Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang u razgovoru za francuski L'Equipe otkrio je da je kao dječak sanjao bijeli dres Reala iz Madrida i utakmice na stadionu Santiago Bernabeu.

Aubameyang igra sezonu iz snova u kojoj je postigao 30 golova u 32 nastupa za Dortmund u svim takmičenjima u ovoj sezoni. Povezivan je s transferima u Arsenal i Manchester United, ali njegova želja je Real Madrid.

"Moj dječački san je igrati za Real Madrid. Obećao sam djedu, koji je bio iz Avile, mjesta koje je od Madrida udaljeno nekih 110 kilometara, da ću igrati tamo. Shvatio sam da to neće biti lako, ali uvijek je negdje u mojoj glavi ta zamisao", kazao je Gabonac.

Zvijezda Dortmunda osvrnula se i na njegovo prepoznatiljivo slavlje golova, odnosno pravljenje salta. To čini zbog idola iz djetinjstva Meksikanca Huge Sancheza, velikana koji je igrao za Real Madrid.

"Mnogo sam gledao klipove Huge Sancheza dok sam bio dijete. Salto koji radim nakon pogotka je posvećen njemu. Igrati za Real Madrid, ili neki drugi veliki španski tim, bio bi veliki poklon i za moju majku", kazao je Aubameyang.