Nogomet
6

Aubameyang otkrio da mora zaigrati u Primeri, želi ispuniti želju preminulog djeda

Klix.ba
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA)
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA)
Nogometaš Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang je otkrio da namjerava zaigrati u španskoj Primeri kako bi ispunio želju svog preminulog djeda.

Aubameyang igra sezonu iz snova nakon što je uspio podići svoju formu na zavidan nivo. U 32 odigrane utakmice postigao je nevjerovatnih 30 golova, zbog čega je na meti najbogatijih evropskih klubova poput Manchester Uniteda, Liverpoola, Barcelone i Real Madrida.

Govoreći za L'Equipe proteklog vikenda, Aubameyang je otkrio da želi igrati za Real Madrid. Dodao je da ima misiju čiji je cilj ispuniti obećanje preminulom djedu, koji je bio Španac i navijač Real Madrida.

Navijačima Dortmunda se vjerovatno ne sviđa Aubameyangova želja da ih napusti, ali on nikada nije rekao da će u klubu ostati do kraja karijere.

"Moj dječački san je bio da zaigram za Real Madrid. Obećao sam djedu, koji je rođen u Avili, 110 km od Madrida, da ću zaigrati za Real. Shvatam da to neće biti lako, ali je to uvijek u mojim mislima. Gledao sam mnogo klipova Huge Sancheza kada sam bio mlađi, nekada mu odajem počast proslavom gola. Osim toga, kada bih zaigrao za Real ili neki drugi veliki španski klub, to bi bio lijep poklon za moju majku", izjavio je Aubameyang.