Liga prvaka
13

Atletico u Leicesteru odbranio prednost iz Madrida i prošao u polufinale

Piše: E. B.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Atletico je u Leicesteru remizirao odigravši 1:1 i na taj način je odbranio prednost iz Madrida (1:0) i prošao u polufinale Lige prvaka.

Atletico je bolje ušao u utakmicu i na početku je nekoliko puta opasno zaprijetio preko Griezmanna, Carrasca i Saula, ali bez prave opasnosti po Schmeichela.

Leicester je prvi put zaprijetio u 23. minuti Mahrez je prekrasno proigrao Vardyja, on je odigrao povratnu loptu na Okazakija a Japanac je šutirao preko gola.

Tri minute kasnije Atletico je kaznio taj promašaj. Filipe Luis je ubacio loptu na drugu stativu a Saul skače i pogađa za vodstvo Atletica kojim je praktički obezbjedio prolaz Jorgandžijama u polufinale.

Nakon tog pogotka Simeone je dodatno povukao svoju ekipu ka nazad i prepustio Leicesteru loptu.

Lisice su naredni put zaprijetile u e36. minuti preko Mahreza, ali Oblak brani njegov udarac.

U 53. minuti rezervista Chilwell je u razmaku od samo jedne minute dva puta opasno zaprijetio Oblaku. Najprije je iz voleja šutirao tik preko prečke, a potom je bio najviši u skoku nakon ubačaja, ali je također bio neprecizan.

Leicester je izjednačio u 61. minuti kada se Vardy najbolje snašao nakon gužve pred golom gostiju i zabio za 1:1.

U 76. minuti Mahrez je pokušao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta fijuknula preko prečke.

Do kraja susreta Leicester je pokušao stići do drugog pogotka, no bunker Atletica je izdržao i Simeoneova ekipa je zasluženo otišla u polufinale.