Susreti 5. kola
15

Atletico savladao slabašni Monaco i prošao u osminu finala Lige prvaka, dalje idu i Schalke i Porto

Piše: E. B.
Atletico Madrid - Monaco (Foto: EPA-EFE)
Nakon današnja dva meča petog kola u terminu od 18:55 sati saznali smo još tri učesnika osmine finala Lige prvaka, a to su Atletico Madrid, Schalke i Porto.

Atletico Madrid je savladao Monaco rezultatom 2:0 u grupi A i na taj način je prošao u osminu finala.

Jorgandžije su povele već u 2. minuti susreta kada je Antoine Griezmann dodao loptu Kokeu koji šutira, lopta se od 17-godišnjeg Benoita Badiashilea Mukinayija odbila i prevarila Diega Benaglia za 1:0.

U 24. minuti Atletico je udvostručio prednost kada su sjajnu akciju napravili Angel Correa i Griezmann, a Francuz je majstorski poslao loptu u mrežu za 2:0.

Slabašni Monaco je mogao do počasnog pogotka stići u 82. minuti. Penal je skrivio Stefan Savić i zbog toga je isključen, ali je Radamel Falcao promašio čitav gol sa bijele tačke.

Schalke i Porto su se plasirali među šesnaest najboljih evropskih ekipa zahvaljujući pobjedi Lokomotiva protiv Galatasarayja rezultatom 2:0.

Pogoci u Moksvi su pali na kraju prvog i početku drugog poluvremena, a u strijelce su se upisali Grzegorz Krychowiak (43.) i Vladislav Ignatjev (54.). Upravo će se Lokomotiv i Galatasaray boriti za treće mjesto koje vodi u nokaut fazu Evropske lige, dok će se Porto i Schalke boriti za prvo mjesto u grupi.