Primera:
0

Atletico razbio Getafe i uključio se u borbu za Evropu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Atletico Madrida upisali su na svom travnjaku vrlo vrijednu pobjedu nad Getafeom u sklopu 31. kola španskog prvenstva. Bilo je 3-0 za momke Diega Simeonea.

Atletico se pobjedom 3-0 sasvim uključio u borbu za mjesta koja dogodine vode u Evropu. Trenutno se nalazi na sedmom mjestu s jednim bodom zaostatka za Osasunom koja drži posljednje mjesto za Evropsku ligu, te svega pet bodova zaostatka za Malagom i Valencijom koje drže mjesta za Ligu prvaka. Doduše, "Ššmiši" imaju i utakmicu manje.

Eduardo Salvio načeo je goste u 24. minuti prekrasnim pogotkom glavom. Filipe je ubacio loptu s lijeve strane Atleticova napada, a Salvio ju glavom prebacio preko golmana Getafea u suprotan kut za vodstvo 1-0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Na 2-0 je u 62. minuti povisio Brazilac Diego svojim trećim pogotkom u sezoni. Pucao je Brazilac najprije glavom sa svega nekoliko metara, ali je pogodio vratnicu. Lopta mu se sretno odbila pred noge te iz drugog pokušaja nije imao ni najmanje problema zabiti za 2-0.

Konačnih 3-0 postavio je najbolji klupski strijelac ove sezone Falcao u 77. minuti. Bio je to jubilarni 20. pogodak Kolumbijca u Primeri ove sezone u 26. nastupu.

Primera, 31. kolo:

Atletico (M) - Getafe 3-0 (Salvio 24, Diego 62, Falcao 77)

Redoslijed: 1. Real Madrid 78, 2. Barcelona 72, 3. Valencia 47 (-1), 4. Malaga 47...