Primera liga
0

Malaga stigla Valenciju, Zaragoza produžila nadu

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Malaga je u 36. kolu tek po drugi puta u historiji pobijedila Valenciju. Na svom su terenu bili bolji s 1-0 pa su sada ove dvije ekipe bodovno poravnate u trci za treću poziciju koja donosi direktan plasman u Ligu prvaka.

Jedini strijelac za Malagu bio je Camacho u 27. minuti, dok je zadnjih pola sata Valencija igrala s čovjekom manje jer je drugi žuti karton zaradio Feghouli. Bila je ovo druga pobjeda Malage nad “Šišmišima” uz onu iz 2001. godine.

Čini se da nogometaši Athletica još uvijek slave plasman u finale Europa lige izboren u četvrtak jer su na gostovanju kod Zaragoze upisali 2-0 poraz koji je domaćine ostavio u nadi da u zadnje dvije utakmice mogu izboriti ostanak u društvu najboljih. Trener baskijskog sastava Marcelo Bielsa već na početku nastavka s terena je povukao Susaetu, a nakon što je Zaragoza povela s 2-0 odlučio je odmoriti još dva važna pojedinca Llorentea i Muniaina.

Pravu dramu vidjeli su gledatelji u Sevilli gdje su snage odmjerili domaći Betis i još jedan finalist Europa lige madridski Atletico (2-2). Gosti svoju izrazitu dominaciju tokom većine dvoboja nisu znali konkretizirati pa su na koncu pogotkom Falcaa u 4. minuti sudijske nadoknade spašavali bod.

Naime, silni napadi gostiju (17-7 udarci) urodili su plodom tek u 63. minuti kada je nakon ubačaja s lijeve strane Kolumbijac Falcao u padu glavom idealno poslužio natrčalog Kokea kojem nije bilo teško neometanom ubaciti loptu u mrežu za svoj prvi pogodak sezone. Nakon toga su gosti nastavili dominirati, a visoko postavljenu odbranu domaći su vrebali iz kontre. U samo dvije minute, u 86. i 88. preko Pozoela i Pereire Betis je okrenuo rezultat na 2-1, da bi "spasitelj" Falcao svojim 23. zgoditkom sezone u Primeri ipak donio bod ekipi Diega Simeonea. Primera, 36. kolo:

Malaga - Valencia 1-0 (Camacho 27) Betis - Atletico Madrid 2-2 (Pozuelo 86, Pereira 88 / Koke 63, Falcao 90+4)

Zaragoza - Athletic Bilbao 2-0 (Oriol 28, Apono 51) Real Madrid - Sevilla 3-0 (C. Ronaldo 19, Benzema 49, 52)