Evropska liga
0

VIDEO / Athletic Bilbao savladao Manchester na Old Traffordu

Piše: N. J.
Sa susreta Manchester United - Athletic Bilbao (Foto: AFP)
Sa susreta Manchester United - Athletic Bilbao (Foto: AFP)
Athletic Bilbao napravio je veliko iznenađenje u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige savladavši Manchester United na Old Traffordu s 3:2. Standard Liege i Hannover su remizirali 2:2, dok su domaće pobjede ostvarili Valencia i Alkmaar.

United je protiv Athletica poveo golom Rooneya u 22. minuti, ali su gosti golom Llorentea poravnali u 44. minuti, pa se na odmor otišlo uz rezultat 1:1. De Marcos u 72. minuti pogađa za vodstvo gostiju, a Muniain u samom finišu susreta povećava prednost na 1:3. Ipak, poraz Uniteda ublažio je Rooney u posljednjim trenucima susreta, pogodivši iz penala.

Alkmaar je do pobjede protiv Udinesea došao u drugom poluvremenu golovima Martensa i Falkenburga, u 63. i 84. minuti. Hannover je protiv Standarda došao u prednost u 22. minuti golom Stindla iz penala, ali su domai preokrenuli rezultat u svoju korist golovima Buyensa i Tchitea u 27. i 30. minuti. Konačnih 2:2 postavio je Diouf u 56. minuti.

Valencia je vodila 4:0 na svom terenu protiv PSV-a ali su gosti sa dva gola u finišu susreta znatno ublažili poraz. Za španski tim su pogodili Victor Ruiz u 11. i Soldado u 12. i 43. minuti iz penala, te Piatti u 56. Holanđani su smanjili golom Toivonena iz penala u 83., te Wijnaldum u 90. minuti.


szólj hozzá: Man Utd Ath. Bilbao 1:0 Rooney


szólj hozzá: Man Utd Ath. Bilbao 1:1


szólj hozzá: MCU vs ATH | 1-2 Marcos


szólj hozzá: c,1-3cv[Matchhighlight.com]


szólj hozzá: c,2-3cv[Matchhighlight.com]

Osmina finala Evropske lige, prve utakmice:

Manchester United - Athletic Bilbao 2:3 Alkmaar - Udinese 2:0 Standard Liege - Hannover 2:2 Valencia - PSV 4:2