Nogomet
0

Asmir Suljić: Mladost i želja za dokazivanjem su naša snaga

Piše: D. B.
Asmir Suljić (Arhiv/Klix.ba)
Asmir Suljić (Arhiv/Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo će u četvrtak odigrati prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv albanskog Kukesija, a nogometaš Bordo ekipe Asmir Suljić se nada povoljnom rezultatu na gostovanju, a potom i slavlju u revanšu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U prethodnim utakmicama se pokazalo da FK Sarajevo ima problema s realizacijom.

"Ekipa je tokom priprema i u ove dvije utakmice 1. pretkola Evropske lige imala problema u realizaciji, ali je važno da je igra dobra. Nadam se da će uskoro biti bolje i na polju realizacije", izjavio je Suljić.

Albanskog predstavnika respektuje, ali je uvjeren u prolaz svog tima.

"Kukesi je kvalitetnija ekipa Libertasa, a na nama je da odigramo puno bolje i kvalitetnije kako bismo se našli u 3. pretkolu. Siguran sam da ćemo uspjeti u tome. Gledali smo snimke njihovih utakmica, Imaju opasne krilne napadače, ali i mi imamo rješenje za njih ", kazao je Suljić.

Popularni Šejtan je rekao da je ekipa željna dokazivanja.

"Naša snaga je u mladosti i želji za dokazivanjem. Treba nam vremena da dostignemo željeni nivo, ali sam siguran da nećemo razočarati. Čim popravimo realizaciju, sve će doći na svoje mjesto", rekao je Suljić

FK Sarajevo će, prema njegovom mišljenju, ići na pobjedu u Tirani.

"Naravno, idemo s namjerom da pobijedimo i tako ćemo se i postaviti. Nadam se da ćemo već u prvoj utakmici riješiti pitanje plasmana u 3. pretkolo Evropske lige", jasan je bio Suljić.

U narednoj sezoni u BHT Premijer ligi cilj je trofej.

"Nadam se da ćemo osvojiti barem jedan trofej na kraju", završio je Suljić.