Nogomet
22

Počela misija Kukesi, Karić i Trivunović u konkurenciji za sastav

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ekspedicija FK Sarajevo je jutros nakon okupljanja ispred stadiona Asim Ferhatović Hase otputovala u Crnu Goru, a nakon toga će se uputiti u Albaniju, gdje Bordo ekipu u četvrtak očekuje prva utakmica 2. pretkola Evropske lige protiv Kukesija. U taboru tima sa Koševa vladaju optimizam i samopouzdanje.

Mladi nogometaš FK Sarajevo, Samir Radovac, rekao je da je ekipa spremna za dvomeč sa Kukesijem te da prihvata ulogu favorita.

"Nadamo se da ćemo što bolje odigrati ovu prvu utakmicu, a onda u uzvratu pred našim navijačima ostvariti plasman u 3. pretkolo. Protivnika smo analizirali, dobra su ekipa, ali smo mi ipak Sarajevo. Mislim da smo blagi favoriti, oni su tek prije tri godine ušli u prvu ligu, tako da vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve. Što se rezultata u Tirani tiče, bio bih zadovoljan svakim koji ne znači poraz. Ipak nadam se pobjedi", izjavio je Radovac.

Dolazak iskusnog stopera Vuleta Trivunovića smatra velikim pojačanjem.

"Sigurno je da je Vule odličan i iskusan igrač te da će nam biti veliko pojačanje", kazao je Radovac.

Stoper FK Sarajevo Amer Dupovac nada se pobjedi bez primljenog gola.

"Gledali smo njihove utakmice, kvalitetniji su od Libertasa, a zapazili smo da su u utakmici, u kojoj su imali rezultat, igrali dosta povučenije. Ipak, imaju opasne igrače kojima ne treba mnogo da bi iskoristili svoje šanse. Mi ćemo odigrati najbolje što znamo kako bismo prošli dalje. Ja se nadam pobjedi u Tirani bez primljenog pogotka i mirnom revanšu u Sarajevo".

Realizacija još uvijek nije na željenom nivou, a stoper FK Sarajevo se nada kako će napadači napokon 'proraditi'.

"Igramo sve bolje, nadam se i da će realizacija doći te da ćemo postizati sve više golova", izjavio je Dupovac.

Dolaskom Trivunovića je dobio novog partnera na stoperskoj poziciji, zbog čega je izuzetno zadovoljan.

"Iskusan i sjajan igrač. Mnogo ću naučiti od njega. Vjerujem da će nam biti od koristi", kazao je Dupovac.

Šef stručnog štaba bh. viceprvaka, Husref Musemić, analizirao je igru protivnika, zapazio opasnosti i najavio bolju igru u odnosu na 1. pretkolo.

"Ozbiljniji su od Libertasa, pa se nadam da ćemo i mi biti ozbiljniji. U 1. pretkolu Evropske lige smo naučili da nikog nije lako pobijediti. Imali smo priliku gledati utakmice Kukesija, imaju nekoliko igrača na koje moramo posebno obratiti pažnju, ali mislim da smo blagi favoriti i preuzimamo tu ulogu. Treba odigrati dvije kvalitetne utakmice, navijačima smo ostali dužni, pa se nadam da ćemo na Koševu s našim navijačima proslaviti prolaz u 3. pretkolo", rekao je Musemić.

Novi napadač FK Sarajevo, Mahir Karić, u kombinaciji je za sastav u predstojećoj utakmici.

"On je sve spremniji, a njegova je forma trenutno na nekih 70 posto. Koliko će minuta dobiti, zavisit će od dešavanja u utakmici. Dobar je bio na treningu i prijateljskoj utakmici, tako da se može koristiti. Imamo problema u napadu, Melunović nije u formi, tako da ćemo vidjeti šta uraditi u napadu. Možda će Karić i Melunović odigrati po poluvrijeme, kako bismo ih natjerali da što više trče", kazao je Musemić.

Trener Bordo ekipe je zadovoljan dolaskom Trivunovića na Koševo.

"Dobili smo karakternu ličnost za ekipu, ali i dobrog igrača. On ima pravo nastupa, tako da je u kombinaciji", otkrio je Musemić.

Povrijeđenih igrača nema, Dupovac se žalio na manje probleme, ali će biti u kombinaciji.

Karić se već uklopio u ekipu i nada se prilici za igru.

"Utisci su izvanredni, ljudi su pokazali da je Sarajevo velik i organizovan klub. Postigao sam dva pogotka u prvom nastupu, ali to je ipak bila prijateljska utakmica. Ekipa igra dobro, mislim da je bolje što je realizacija bila slabija u početku, a vjerujem da će to biti sve bolje. Golove očekujem već u narednoj utakmici. Nisam sto posto spreman, ali sam na raspolaganju. Što se tiče 3. pretkola, imamo realne šanse", izjavio je Karić.

Prvi golman FK Sarajevo, Dejan Bandović, smatra da će ekipa proći u 3. pretkolo ukoliko bude na svom nivou.

"Imali smo sreće u žrijebu i potom eliminisali Libertas. Činilo se da to nije bilo lako, ali mi smo mnogo bolja ekipa. Sada nam dolazi mnogo ozbiljniji Kukesi, ali ukoliko odigramo onako kako znamo, neće biti problema za nas. Možemo se nadati prolazu, kojim ćemo obradovati naše navijače.

Popularni Dejo je također sretan zbog dolaska Trivunovića.

"Znamo svi ko je Vule i o kakvom se igraču radi. To je klasa od igrača, prihvatili smo ga, on se dobro osjeća, tako da vjerujem da će odbrana biti još bolja", zaključio je Bandović.

Glasnogovornik kluba sa Koševa, Tarik Trbić, otkrio je plan puta bordo ekspedicije.

"U Podgoricu stižemo u poslijepodnevnim satima, a smjestit ćemo se u hotel City. Potom će uslijediti ručak, pa večernji trening. U pomenutom hotelu ćemo prespavati, a potom krenuti u Tiranu. Tamo ćemo stići oko 14 sati u srijedu, gdje nas očekuje ručak i večernji trening. Slabiji trening je planiran za četvrtak ujutro, a utakmica je navečer u 19:30 sati. U petak ujutro, nakon doručka, krećemo nazad u Sarajevo", izjavio je Trbić.