News of the World
0

Asmir Begović zbog Pletikose odbio Tottenham?

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Krajem prošlog mjeseca golman Portsmoutha Asmir Begović (22) došao je u Tottenhamov trening-centar potpisati ugovor. Od toga ga je odbio hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa, piše britanski tabloid News of the World.

News of the World piše o neviđenom gafu logistike sjevernolondonskog nogometnog kluba, koja je naručila dvojicu golmana, Bosanca Asmira Begovića i Hrvata Stipu Pletikosu, na ljekarski pregled u isto vrijeme.

Begović je, piše NOTW, već bio pristao potpisati ugovor vrijedan 2,2 miliona eura kad je doživio neugodnost. Protumačio je prisustvo hrvatskog golmana moskovskog Spartaka, kojeg je prepoznao na licu mjesta, kao izraz nepovjerenja u vlastite mogućnosti. Pokupio je stvari i otišao u Stoke City potpisavši ugovor vrijedan 3.7 miliona eura.

Navodno je Begović i prije toga smatrao da je Stoke bolji izbor za njega jer bi tamo imao veću priliku braniti standardno.

Ipak, pristao je doći u Tottenham nakon što ga je Harry Redknapp uvjerio da ima kvalitetu upustiti se s Heurelhom Gomesom u borbu za jedinicu Spursa.

Na kraju, navodi isti izvor, Tottenham je ostao i bez Pletikose jer je hrvatski golman pao na ljekarskom pregledu. Tottenhamovi medicinski stručnjaci su procijenili da je njegovo angažiranje prevelik rizik zbog hroničnih problema s koljenom.

Harry Redknapp tako je ostao na Benu Alwicku kao jedinoj zamjeni za brazilskog golmana do kraja sezone.