Asmir Begović
0

"Od Tottenhama sam odustao kad sam shvatio da je Stoke ozbiljan"

Sarajevo-x.com
Novi golman engleskog premijerligaša Stokea i bh. reprezentativac Asmir Begović je rekao da je odustao od transfera u Tottenham nakon što je shvatio da je Stoke ozbiljno zagrijan za njegov transfer.

Begović je bio blizu prelaska u Spurse krajem prošlog mjeseca, a bio je čak i na medicinskom pregledu na White Hart Laneu, ali se potom Stoke uključio u trku za našim reprezentativcem i na koncu ga kupio za 3,75 miliona eura.

Asmir je priznao da je bio polaskan interesom Tottenhama, ali da se odlučio za prelazak na Britannia stadion nakon razgovora sa trenerom Markom O'Connorom, njegovim nekadašnjim trenerom iz Portsmoutha.

"Prelazak u Spurse nije bio tako blizu u mojim mislima. Bilo mi je drago zbog njihovog interesa, ali mislim da je ovo bolji potez za mene. Kad sam saznao da napuštam Portsmouth, vidio sam otvorene opcije. Razgovarao sam O'Connorom koji me privolio na prelazak i smatram ovo ispravnim potezom u ovoj fazi moje karijere", rekao je Begović za TeamTalk.com.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da je Begović od prelaska u Tottenham odustao kada je vidio hrvatskog golmana Stipu Pletikosu u prostorijama londonskog tima.

"Nisam vidio Pletikosu, ali mislim da je bio tamo u isto vrijeme kada i ja. Uradio sam medicinski pregled i imao priliku da pričam sa svojim menadžerima. Stoke je bio zainteresovan i odlučio sam da sačekam i, nasreću, pređem tamo", izjavio je bh. reprezentativac.

Begović je istakao da je Stoke tim koji dolazi, da je dobro vođen i ambiciozan i da je mjesto na kojem samo može poboljšati svoju karijeru.

Svoj prvi nastup Asmir je imao u utakmici rezervi Stokea i Arsenala (0:1) i nada se da će preuzeti dres sa brojem jedan od Thomasa Sorensena.

"Igram za rezerve i vidjet ćemo šta će se dešavati. Pokušat ću izvršiti pritisak na njega i čekati na svoju priliku. On je veoma dobar golman, iskusan je i smiren. Iako smo konkurencija, od njega mogu dosta naučiti. Stariji je od mene, igrao je mnogo utakmica i ima puno iskustva. Želim učiti od njega, ali i dospjeti u prvi tim", rekao je novi golman Stokea.