Menadžer Stoke Cityja
0

"Begović bi mogao postati najbolji golman u Engleskoj"

Totalsport
Asmir Begović
Asmir Begović
Menadžer engleskog nogometnog prvoligaša Stokea Tony Pulis prvi put je otkrio da je njegov klub ciljao dovesti bosanskog golmana Asmira Begovića, donedavnog golmana Portsmoutha, i prije nego što je pregovarao s Begovićem tadašnjim saigračem Davidom Jamesom.

Asmir Begović, 22-godišnji bh. nogometni golman, prešao je iz Portsmoutha u Stoke uz odštetu od 3,25 miliona funti u posljednjim satima prelaznog roka.

Poznato je da je Stoke nastojao angažovati prvog golmana Portsmoutha, engleskog reprezentativca i veterana Davida Jamesa. Međutim, menadžer Stokea Tony Pulis tvrdi da je Begović za njih i ranije bio "prva opcija".

"Ljudi misle da smo Begovića kupili tek nakon neuspješnih pregovora s Davidom Jamesom. Ne, Begović je bio naša meta i prije pregovora s Jamesom. Čim smo saznali da je dostupan, odmah smo krenuli u akciju, jer smatramo da bi on jednog dana mogao postati najbolji golman u Engleskoj", zanimljivo je razmišljanje ponudio Pulis.

Pa ipak, čini se da će Begović morati pričekati na svoju priliku.

"Želimo mu dati vremena za prilagodbu. Naš trener golmana Andy Quy kaže mi da su oba naša golmana, Thomas Sorensen i Steve Simonsen, odlično prihvatili Begovića, to je ono što nam treba. Želimo zdravu konkurenciju u timu, pa tako i među golmanima", kaže Pulis.