Harry Redknapp potvrdio
0

Begović u Tottenhamu za milion funti

Totalsport
Asmir Begović
Asmir Begović
Trener nogometaša Tottenhama Harry Redknapp u petak je potvrdio dovođenje islandskog napadača Eidura Gudjohnsena (31), dok je posrnulom Portsmouthu uzeo još dva igrača, Begovića i Kaboulu.

Naime, bosanskohercegovački golman Asmir Begović (22), će biti na raspolaganju za slučaj povrede ili ozbiljnijeg pada forme prvog golmana, Brazilca Heurelha Gomesa, dok je 24-godišnji francuski stoper Younes Kaboul, potreban kao nadomjestak za više povrijeđene negoli zdrave Ledleyja Kinga i Jonathana Woodgatea.

Iako je ranije tokom sedmice bio na liječničkom pregledu u West Hamu, 31-godišnji Islanđanin je ipak radije odabrao boljestojeći londonski klub, u kojem je liječnički pregled prošao u četvrtak:

"On je igrač kojem sam se oduvijek divio. Može igrati na više pozicija i izuzetno je pametan nogometaš. Sam je odlučio da će doći nama. Ostavio sam mu SMS poruku na mobitelu, nazvao me i kazao da želi kod nas. Eidur nam daje puno opcija. Vrhunski je nogometaš", kazao je Redknapp.

Protiv arapskih vlasnika kluba pobunili su se pak direktor Portsmoutha Peter Storrie kao i menadžer Avram Grant. Preko noći je vlasnik Ali al-Faraj preko svojih pouzdanika pustio u Tottenham Begovića i Kaboula, za koje će inkasirati sedam miliona funti (jedan za Begovića i šest za Kaboula), kako piše londonski Mirror.

Grant i Storrie uzjogunili su se osjetivši se izdanim od strane vlastitih poslodavaca, no Redknapp im je putem medija poručio neka ne glumataju jer da su jako dobro znali da su obojica igrača na prodaju.

Zauzvrat je Redknapp svom bivšem klubu, iz kojega je doveo sad već pet igrača unutar godine dana, prepustio veznjaka Jamieja O'Haru na posudbu do kraja sezone.