Nije registrovan
18

Arteta dao čudno objašnjenje o Özilu: Ostaje s nama ako ne dođe prava ponuda

K. H.
Mikel Arteta (Foto: EPA-EFE)
Mikel Arteta (Foto: EPA-EFE)
Trener Arsenala Mikel Arteta opet je dao čudno objašnjenje u vezi situacije s Mesutom Özilom rekavši da će Nijemac napustiti klub samo ako sve strane budu zadovoljne, iako je jasno da ga se tim iz Londona pokušava riješiti još od ljetnog prijelaznog roka.

Arteta je rekao da će Özil ostati u Arsenalu ukoliko na adresu kluba ne dođe prava ponuda koja će njemu biti prihvatljiva, ali i klubu čiji je još uvijek član. Od ranije je poznato da je Özil najplaćeniji igrač Arsenala.

Njemački veznjak posljednjih dana povezuje se s prelaskom u turski Fenerbahče, a ranije se dovodio u vezu s američkim DC Unitedom.

"Slobodan je da pregovara s drugim timovima, a o tome ćemo svakako razgovarati u bliskoj budućnosti, prvenstveno s ciljem da pronađemo najbolje rješenje za sve. Ako nešto uspijemo uraditi u januaru, to će biti zbog toga što je to dobro za sve strane - Özila, njegovu budućnost i klub. Ako to ne bude slučaj, ostat će s nama", rekao je Arteta.

Menadžer Topnika kaže da shvata posljedice odluke da Özila ne registruje za utakmice u Premiershipu, ali da vjeruje kako će se na kraju donijeti najbolja moguća odluka.

"Znamo da je Özil bio ključni igrač u prethodnih nekoliko sezona, ali odluka da ga ne prijavimo za igranje u Premiershipu je već donesena. Znamo koje su posljedice toga, a sada trebamo donijeti još jednu odluku u januaru. Pokušat ćemo donijeti najbolju odluku", istakao je trener Arsenala.

Özil je u Arsenal došao 2013. godine iz Real Madrida, a ranije je još igrao za Schalke i Werder iz Bremena. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine oprostio se od dresa nogometna reprezentacije Njemačke.