Vijesti s Koševa
0

Arsenijević i Jahović odlaze, Belošević i Pehlić moguća pojačanja

Sarajevo-x.com
Branislav Arsenijević
Branislav Arsenijević
Klupski izvori FK Sarajevo su nam ponudili informaciju kako će Branislav Arsenijević gotovo sigurno napustiti Koševo. Naime, on bi svoju karijeru trebao nastaviti u Kazahstanu. Kao moguća zamjena spominje se povratak Zorana Beloševića koji se, nezadovoljan minutažom u rumunskoj Universitatei, želi vratiti u Premijer ligu BiH.

U Titovoj 38/b sve više se govori o preselenju Adisa Jahovića u češku ligu. Njegov odlazak trebao bi popuniti Emir Obuća koji se priključio koševskom premijerligašu.

Također, čini se da "bordo tim" nije odustao od angažmana golmana Irfana Fejzića. S druge strane, kako sada stvari stoje otpao je transfer Paragvajca Montiela Nuneza, ali bi u bordo svlačionicu trebao stići još jedan povratnik - Edin Pehlić. Prvi šef struke odlučit će hoće li igrače koji su došli na probu voditi na pripreme u Tursku.

Za kraj treba naglasiti da će kapitensku traku u nastavku sezone nositi Kenan Handžić, koji je naslijedio Muhameda Džakmića (karijeru nastavlja u Južnoj Koreji).

Na sjednici Upravnog odbora FK Sarajeva koja je održana u utorak uvečer (shodno odluci donijetoj 25. januara o sistematizaciji radnih mjesta) odlučeno je da se narednih dana raspiše javni konkurs za popunu radnih mjesta direktor i sportski direktor kluba.