Nogomet
17

Arsene Wenger: Francuska se ne smije dijeliti po vjerskim linijama nakon napada u Parizu

Anadolija
Arsene Wenger (Foto: EPA)
Arsene Wenger (Foto: EPA)
Trener Arsenala i francuski fudbalski stručnjak Arsene Wenger je nakon terorističkih napada u Parizu izjavio kako je čitava zemlja u velikom šoku i nepovjerenju.

"Čitava država je u šoku. Francuska je zemlja s dugom tradicijom slobode govora. Šokantno je što danas možete umrijeti zbog vaših ideja i zbog toga što želite javno govoriti. Nadam se da je zemlja ujedinjena i da posljedice ovoga neće podijeliti Francusku", kazao je Wenger.

Naglasio je kako francusko društvo ne smije dozvoliti podjele po vjerskim i etničkim linijama, nakon posljednjih napada.

Francuski specijalci ubili su jučer braću Saida i Cherifa Kouachija, koji su u štampariji na sjeveru Francuske u mjestu Dammartin-en-Goele držali taoca koji je oslobođen. Said i Cherif Kouachi bili su u bijegu pred policijom kao osumnjičeni za napad na redakciju "Charlie Hebdoa" u srijedu kada je ubijeno 12 osoba.

Također, Amedy Coulibaly koji je osumnjičen da je usmrtio policajku, a jučer kidnapovao i u supermarketu držao šest osoba ubijen je u operaciji francuskih policajaca. U operaciji su ranjena dva policajca.