Premiership
0

Arsenalu minimalna pobjeda, ali i povreda Fabregasa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala pobijedili su Stoke City s 1-0 u zaostalom dvoboju 18. kola Premierlige. Približili su se na taj način, s odigranom utakmicom više, na samo bod zaostatka za vodećim Manchester Unitedom.

Ključni se trenutak utakmice dogodio već u osmoj minuti. Nakon izvedenog kornera odbijenu je loptu s desne strane nabacio Nicklas Bendtner, a glavom je iza leđa bosanskohercegovačkog golmana Asmira Begovića smjestio Sebastien Squillaci. Imali su "topnici" do kraja inicijativu, utakmicu su završili sa 71 posto posjeda lopte, ali više nijednu nisu pospremili u gol gostiju.

Osim radosti zbog tri boda, navijačima Arsenala ova je utakmica ipak donijela i strah budući da je već u 14. minuti igru, zbog zasad nepoznate povrede, morao napustiti kapiten Cesc Fabregas. Ukoliko se radi o težoj povredi, bit će to veliki udarac za ekipu Arsenea Wengera koja će za manje od dvije sedmice u gostima kod Barcelone braniti prednost 2-1 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Arsenal u Premierligi nije poražen još od 13. decembra, kada ga je na Old Traffordu s 1-0 savladao Manchester United. Od tada je londonski klub nanizao sedam pobjeda i tri remija.

Premiership, zaostala utakmica 18. kola:

Arsenal - Stoke City 1-0 (Squillaci 8)

Redoslijed: 1. Manchester United 57 (-1), 2. Arsenal 56, 3. Manchester City 49, 4. Tottenham 47, 5. Chelsea 45 (-1), 6. Liverpool 39...