Hoće li biti dovoljno?
0

Arsenal spreman na rekordnu ponudu za Džeku

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Londonski Arsenal trenutno ne stoji najbolje kada je u pitanju napadački red. Bendtner i Vela su voljni napustiti tim, Van Persie je u stalnoj borbi s povredama, pa je Marokanac Chamakh jedini pravi napadač kojeg ima sada i za budućnost trener Arsene Wenger.

Stoga nije čudno da Arsenal što prije želi potpisati jedno vrlo kvalitetno pojačanje (svakako to žele napraviti tokom januara), a dio engleskih medija spominje da je prvi na listi želja 24-godišnji bh. reprezentativac Edin Džeko, vođa navale Bundesligaša Wolfsburga.

Džeko je već dugo vremena na izlaznim vratima tog kluba, ali ni Milan, ni Juventus, ni Manchester City nisu uspjeli svojim ponudama slomiti upravu kluba iz "vučjeg grada". U klauzuli Džekinog ugovora stoji da budući kupac mora dati 40 miliona engleskih funti za njega.

Upitno je uopće želi li neko dati toliko mnogo za Džeku, no navodi se da je Arsenal spreman na "rekordnu ponudu" od 24 miliona engleskih funti. Ni to nije cifra koju traži Wolfsburg, no sada očigledno imaju novog partnera u mogućim pregovorima.

Otočki mediji ovog vikenda pišu i o ugovoru koji je za Džeku pripremio Manchester City, a prema kojem bi naš as potpisao vjernost Cityju na pet godina, uz godišnju plaću od sedam miliona eura.