Utakmica rezervnih timova
0

Arsenal savladao Liverpool, nastupali Hajrović i Sarić

Sarajevo-x.com
U utakmici rezervnih timova Arsenala i Liverpoola domaći su slavili rezultatom 2-1. "Topnike“ je u vodstvo doveo sjajni Freeman u 31. minuti. Takav rezultat bio je aktivan sve do pred sami kraj, a onda je Ince poravnao na 1-1 u 89. minuti.

Ipak, slavlje domaćima obezbijedio je ponovo Freeman u sudijskoj nadoknadi. Treba istaći da je za londonski tim od prve minute nastupao Sead Hajrović. Kao i obično utakmicu je odradio bez većih zamjerki.

S druge strane, u dresu Liverpoola igrao je Nikola Sarić do 81. minute kad ga je zamijenio Ngoo.

Iako su prije nekoliko mjeseci pojedini engleski mediji prenijeli informaciju kako Sarić odlazi na posudbu u Vitesse, to se nije desilo.

Naime, "Redsi“ se nisu željeli odreći usluga odličnog napadača. Međutim, kako sada stvari stoje, na adresu Liverpoola će na ljeto stići veliki broj primamljivih ponuda za ovog Sarajliju.

Između ostalih konkretne ugovore pripremaju klubovi iz Njemačke i Holandije.

Ono što nas najviše zabrinjava jeste odnos ljudi iz NSBiH i selektora Sušića prema mladim reprezentativcima Švicarske i Danske - Hajroviću i Sariću.

Iako su oni izrazili želju (u intervjuima za naš portal) da razgovaraju se šefom državne selekcije o mogućem nastupu za najjaču bh. reprezentaciju, do toga nikada nije došlo.