Pozitiva(c) dana
0

Nogometaši BiH u invaziji na Ostrvo

Sarajevo-x.com
Nakon što su vlasnici Manchester Cityja iskeširali 27 miliona funti za našeg Dijamanta, Edina Džeku, na Ostrvo bi mogla još dvojica reprezentativaca BiH.

Riječ je o kapitenu Emiru Spahiću, za koga je prema napisima medija zainteresovan menadžer Arsenala Arsene Wenger, te o Miralemu Pjaniću u kojem strateg Chelseaja Carlo Ancelotti, kako se navodi, vidi idealnu zamjenu za "nezamjenjivog" Franka Lamparda. Za to zadovoljstvo Roman Abramovich bi trebao izdvojiti nešto više od 14 miliona funti.

Chelsea priprema milione za "bosanskog Lamparda"

Uzme li se u obzir da gol Stoke Cityja brani reprezentativni golman Asmir Begović te da BiH ima još dva igrača u Liverpoolu i Arsenalu, Nikolu Šarića (na posudbi u Viteseu) i Seada Hajrovića, možemo zaključiti da će u Engleskoj vrlo brzo svi znati sve o našoj zemlji. Pa i to da smo u komšiluku Hrvatske koja im je uskratila odlazak na Euro 2008.

"Arsenalu ne mogu reći ne, volio bih među 'topnike'"

Neki će reći, nakon što su Bosanci i Hercegovci "poharali" Bundesligu, gdje su nekad istovremeno igrala četvorica reprezentativaca BiH - Salihović, Ibišević, Misimović i Džeko - sad prelazimo na veći nivo - engleski Premiership.