Istinska atrakcija
0

S Centrotoursom na utakmicu Chelsea - Man City

Piše: N. Jamaković
Foto: AP
Foto: AP
Centrotransova turistička agencija Centrotours pripremila je aranžman za odlazak iz Sarajeva u London na utakmicu Chelsea - Manchester City, koja je na programu 19. marta, potvrdio je za Sarajevo-x.com direktor Sektora za turizam u ovoj kompaniji, Muamer Lutvić.

Prema njegovim riječima, aranžman uključuje avioprevoz na relaciji Sarajevo-Zagreb-London, tri noćenja u Londonu u hotelu sa četiri zvjezdice, te ulaznicu za utakmicu.

"Polazak je u četvrtak ujutro, 17. marta, a povratak je tri dana kasnije, u nedjelju. Teško smo dobili ulaznice i skupo smo ih platili, a dobili smo mjesta na zapadnoj tribini na centralnom dijelu stadiona, dakle na dobroj poziciji", kaže Lutvić.

Aranžman još uključuje, naravno, razgledanje Londona, te turistički obilazak Chelseajevog stadiona, Stamford Bridgea, njihovih svlačionica, muzeja i drugih sadržaja.

U prodaji će se već od petka naći 30-ak aranžmana, a oni koji žele otići na ovo putovanje i prisustvovati vrhunskom spektaklu trebaju izdvojiti 1.450 KM.

Treba li i spominjati, prelaskom reprezentativca BiH Edina Džeke u redove "građana", City je naprasno dobio veliki broj navijača u našoj zemlji. A, svakako će mnogima ovakav aranžman, gledati Džeku protiv Chelseaja, predstavljati istinsku atrakciju.