Iskoristio priliku
1

Antoine Griezmann ismijao Sergia Ramosa nakon osvajanja Superkupa Evrope

Klix.ba
Antoine Griezmann (Foto: EPA-EFE)
Antoine Griezmann (Foto: EPA-EFE)
Antoine Griezmann i Atletico Madrid su u srijedu prvi put ove sezone nadmašili Real, a francuski napadač je iskoristio priliku da isprovocira Sergia Ramosa putem društvenih mreža.

Atletico je pokazao novu snagu pod vodstvom Diega Simeonea, ali još uvijek se bore za izlazak iz sjena svojih lokalnih rivala.

Pod vodstvom Simeonea osvojili su La Ligu i dva puta igrali finale Lige prvaka. Uznemirujuće za njih je što su oba puta poraženi od Reala te to što su Kraljevi u međuvremenu osvojili trofej četiri puta.

Jorgandžije su imale prvu šansu za ovosezonski trofej u srijedu kada su se dvije ekipe srele u Superkupu Evrope nakon što je Simeoneova ekipa osvojila Evropsku ligu, a Real naravno Ligu prvaka.

Atletico je u Estoniji slavio protiv Los Blancosa zahvaljujući golovima Saula i Kokea u produžecima, nakon pogodaka dvostrukog strijelca Diega Coste te Karima Benzeme i Sergia Ramosa u regularnom dijelu utakmice.

Griezmann je iskoristio tu priliku da ismije Ramosa na društvenim mrežama tako što je objavio fotografiju Bleacher Reportsa kako ga Realov kapiten kruniše.

Griezmann je novi kralj Madrida (Foto: Instagram)
Griezmann je novi kralj Madrida (Foto: Instagram)

Ramos je vjerovatno Realov najvažniji i najutjecajniji igrač nakon što su izgubili Cristiana Ronalda ovog prijelaznog roka i zbog toga što nisu kupili nijednog Galacticosa da ga zamijeni osim Thibauta Courtoisa.

Griezmannova odluka da ostane bila je očito dobra budući da je Atletico odlaskom Ronalda u veoma dobroj poziciji.

Real je ovog ljeta izgubio najutjecajnije ljude koji su ih vodili do osvajanja tri Lige prvaka u nizu s trenerom Zinedineom Zidaneom, kojeg je zamijenio Julen Lopetegui, te Ronaldom koji je otišao u Juventus.

Atletico se s druge strane pojačao. Prvo su zadržali Griezmanna kojeg je tražila Barcelona, potom Godina, koji je bio na meti Manchester Uniteda, a potom su doveli Thomasa Lemara, Rodrija, Jonnyja i Nikolu Kalinića.

Kings of the Super Cup.  Kings of Madrid. 👑 @atleticodemadrid

A post shared by Bleacher Report Football (@brfootball) on