Nogomet
20

Ancelotti poručio Blatteru da začepi

Klix.ba
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
I prije su predsjednika Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Seppa Blattera kritikovali, ali niko nije bio tako grub kao menadžer jednog od najvećih klubova na planeti.

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, poručio je Blatteru da "začepi" nakon što je Švicarac ustvrdio kako njemačkom golmanu Manuelu Neueru treba dati titulu fudbalera godine.

To je iznerviralo Italijana koji vjeruje da je zvijezda njegovog tima, Cristiano Ronaldo, drugu godinu zaredom zaslužio priznanje Zlatna lopta, prenosi CNN.

Portugalski napadač je prošle sezone dao rekordnih 17 golova u utakmicama evropske Lige prvaka, dok je s Realom osvojio desetu titulu prvaka, te Ancelotti ne sumnja da ga zbog toga treba i nagraditi.

"Iznenadilo me kada je predsjednik FIFA-e to rekao i izgleda da nije u stanju da usta drži zatvorenim", rekao je Ancelotti. "Prošle godine su Cristianu konkurenciju činili igrači poput Lionela Messija i Francka Riberyja, ali ove godine, sa svim titulama koje je osvojio, nema sumnje da će on dobiti Zlatnu loptu. Zbog toga Blatterove riječi nemaju smisla".