Nogomet
29

Pepe: Ako Ronaldo ne dobije "Zlatnu loptu" to će biti skandal

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalski reprezentativac i član španskog Real Madrida Pepe izjavio je kako FIFA-ina "Zlatna lopta“, nagrada koja se dodjeljuje najbolje fudbaleru godine, treba biti dodijeljena njegovom sunarodnjaku Cristianu Ronaldu.

Pepe je u intervjuu za portugalski list "A Bola“ podsjetio kako je Ronaldo u ovoj sezoni oborio rekord Lige prvaka postigavši 17 golova.

"Cristiano nije imao bolju sezonu od ove. Kada pogledamo rekorde koje je do sada oborio, 'Zlatna lopta' za nekog drugog fudbalera bi tog igrača samo postidjela. Ako 'Zlatna lopta' ne bude dodijeljena Ronaldu to će biti pravi skandal", rekao je Pepe. 

On je kazao i kako je dovoljno pogledati samo ono što je Ronaldo postigao tokom posljednja tri mjeseca i shvatiti da je zaslužio prestižnu nagradu.

"Ronaldo je postigao 23 gola. To je nevjerovatna brojka. Šta je još potrebno da se on proglasi najboljim. On je već sada najbolji igrač svijeta. U slučaju da mu se ne dodjeli nagrada za najboljeg igrača u godini kada je bio daleko od svih drugih igrača bit će skandal", poručio je Pepe.

Ronaldo je dobitnik "Zlatne lopte" iz 2008. i 2013. godine, dok je Argentinac Lionel Messi nagrade osvojio za 2009., 2010., 2011., i 2012.