Trener PSG-a izrazio želju
0

Ancelotti: Ne postoji trener koji ne bi vodio Real Madrid

Klix.ba
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti, trener PSG-a, je uoči utakmice Lige prvaka sa Valencijom govorio i o Real Madridu. Italijan je izjavio kako ne postoji trener koji ne bi volio voditi Real Madrid.

Nakon ove izjave za televiziju La 1, pojavile su se spekulacije kako bi baš Ancelotti volio zamijeniti Josea Mourinha na klupi Kraljevskog kluba. Međutim...

"Ja sam sretan u Paris-Saint Germainu. To je ono što mogu sada reći" odgovorio je Italijan. Činjenica je da se bivši trener Milana i Chelseaja nalazi na listi mogućih trenera Real Madrida od ljeta ove godine. Upravo je sadašnji trener PSG-a zajedno sa Arseneom Wengerom i Rafaelom Benitezom bio u užem krugu 2009. godine, kada je Florentino Perez preuzeo predsjedničku funkciju tima sa Bernabeua.

Međutim, posotji i opcija da Mourinho nakon odlaska iz Madrida pređe upravo u klub koji Ancelotti sada trenira.

"Ja sam vrlo miran. Istina je da postoje određene izjave o tome, ali osoba koja je izjavila kako je PSG zainteresiran za Cristiana Ronalda i Josea Mourinha je samo jedan od članova porodice Al-Thani, ali ne i vlasnik kluba", kazao je Ancelotti.

O svim ovim nagađanjima svoje mišljenje dao je i Mourinho.

"Nadam se da neću ići u PSG. Imaju sjajnog trenera i sportskog direktora koji su napravili dobre rezultate. Sada ne trebaju nikoga drugog", kazao je Portugalac.