Nogomet
0

Ancelotti nakon ispadanja od Eviana "izgubio razum"

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
U srijedu navečer nogometaši Paris St. Germaina ostali su bez mogućnosti osvajanja francuskog Kupa ove sezone. Put su priveli kraju u četvrtfinalu, na gostovanju kod Eviana.

Poslije 1-1 tokom 120 minuta igre, domaćin Evian je bio superioran pri izvođenju penala i s ukupnih 5-2 plasirao se u polufinale. Recimo da je penal Zlatana Ibrahomovića odbranio domaći golman, dok je drugi tragičar Parižana bio Thiago Silva koji je pri izvođenju jedanaesteraca pogodio prečku.

"Ma, svi su krivi. Ljut sam na svakoga, pa i na sebe. I ja snosim dio krivice", grmio je nakon poraza trener PSG-a Carlo Ancelotti kojeg je ovo ispadanje potpuno dotuklo.

"Možemo izgubiti utakmicu, ali ne smijemo igrati bez karaktera. Ovo je bio užas, prava katastrofa. Ništa nismo napravili, razumijete li me, ništa. Nije bilo normalnog dodavanja, nije bilo sistematskog napadanja. Ma, neki su igrali utakmicu za sebe. Užas i katastrofa", dvije su riječi koje je najčešće ponavljao Ancelotti, te dodao:

"Ovo je bila najgora naša utakmica u sezoni. Ne mogu vjerovati onome što sam vidio. Kada smo fokusirani onda odigramo sjajno i protiv Barcelone, ali ovo... Ništa od ništa".