Nogomet
15

Ancelotti: Jedan smo im gol mi poklonili, a drugi sudija

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Nogometaši PSG-a i Barcelone remizirali su u Parizu (2-2) u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka. U toj utakmici se povrijedio Lionel Messi, te je upitan za uzvratni dvoboj na Camp Nou.

Katalonci su dva puta vodili u ovom meču, ali su domaći nogometaši uspjeli da na kraju izvukli remi koji im barem donekle i dalje drži otvorena vrata polufinala Lige prvaka. Poslije meča trener domaćih Carlo Ancelotti je djelomično bio ljut na ono što je vidio tokom utakmice.

"Nezadovoljan sam rezultatom. Naša je igra bila vrlo dobra, u određenim dijelovima i odlična, ali je rezultat takav da nisam zadovoljan", rekao je Ancelotti i dodao:

"Prvi smo im pogodak mi poklonili, a u drugom je to učinio sudija. Alexis Snachez je simulirao jedanaesterac, a to je nešto što sam navikao od njega. Napravio nam je to i u prijateljskom meču, prošlog augusta."

Ancelotti je rekao i sljedeće:

"Protiv Barcelone je jako bitno dobro se braniti, što smo mi ovom prilikom i prezentirali. Ali, ne samo to, mi smo u ovom prvom meču odlično stiskali Barcelonu, kvalitetno smo napadali. Ljut sam na rezultat jer smo imali još dosta prilika za pogodak. Naprimjere, da je Lavezzi odmah na startu pogodio mrežu, a ne okvir gola, bili bi u ko zna koliko boljoj situaciji na travnjaku. Ali, iskreno vjerujem u naš prolaz. Stvarno vjerujem. Mi možemo u Barceloni odigrati još jednu odličnu utakmicu, možemo tamo pobijediti", završio je talijanski strateg.