Nogomet
0

Francuski kup: Evian izbacio PSG nakon penala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Eviana izbacili su PSG u četvrtfinalu francuskog Kupa. Nakon 1-1 u 120 minuta igre, Evian je bio superioran u izvođenju penala, te je slavio s ukupnih 5-2.

Sva četiri izvođača penala Eviana su bili vrlo tačni, dok je za PSG zabio jedino Lavezzi. Ibrahimovićev udarac odbranio je Evianov golman Laquait, dok je Thiago Silva pogodio stativu.

Inače, u toku regularnog dijela igre, Parižani su već u 9. minuti došli do vodstva, a strijelac je bio Argentinac Javier Pastore, koji je pod prečku odlično naciljao poluvolejem s vrha šesnaesterca. No, u samom smiraju prvog dijela, u 44. minuti, izjednačio je Tunižanin Saber Khelifa, dočekavši sam loptu na metar od pariških vratiju. Tijekom cijelog drugog dijela rezultat se nije mijenjao.

Utakmica je trajala u ritmu učestalih napada PSG-a, te pokušaja domaćina u kontrama, a sve se ponavljalo i tokom produžetaka. No, odličan je između domaćih stativa bio Bertrand Laquait, te je Evian nekako sačuvao 1-1 do isteka 120. minute.

Inače, u 118. minuti se zakuhalo na terenu, kada je došlo i do laganog fizičkog obračuna među igračima. U svemu je igrač PSG-a Thiago Motta zaradio crveni karton. Posljednju šansu za promjenu rezultata, u 120. minuti, imao je Ibrahimović, ali je iz slobodnog udarca, s 25 metara, gađao tik iznad gola.

Podsjetimo da su dan ranije ulazak u polufinale osigurali Troyes i Lorient, dok je u srijedu dalje prošao i Bordeaux.

Francuski kup, četvrtfinale:

Evian - PSG 1-1, 1-1, 5-2 jedanaesterci (Khelifa 44 / Pastore 9) Lens - Bordeaux 2-3 (Carrasso 11-ag, Bergdich 90+1 / Sertic 59, Diabate 81, 85)