Nogomet
1

Ancelotti: Lako je pobijediti kada Ronaldo i Benzema imaju dobru noć

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Pobjeda u Istanbulu protiv Galatasaraya 6-1 za Real Madrid nije bila toliko jednostavna koliko sugerira rezultat, smatra trener Kraljevskog kluba, talijanski stručnjak Carlo Ancelotti.

"Utakmica je bila dobra, a rezultat je fantastičan. Dobro smo se branili i prijetili iz protunapada, ali sve je lako kada Cristiano Ronaldo i Karim Benzema imaju ovakvu večer. Nije lako pobijediti na ovom terenu u Istanbulu, veliki je ovdje pritisak. Pobjeda će nam pomoći za još veće povjerenje i još bolji karakter ekipe", započeo je Ancelotti analizu susreta u kojem je Cristiano Ronaldo postigao tri pogotka uz jednu asistenciju, dok je Karim Benzema dvaput bio strijelac i jednom asistirao.

"Rezultat ipak nije realan odraz utakmice. Bilo nam je teško, a Galatasaray je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme. Mi smo se mučili, ali nakon Iscovog vodećeg gola nam je bilo lakše, imali smo više prostora za naše protunapade. Na početku utakmice nam je nedostajalo samopouzdanja, nismo se nametnuli kako bi na pravi način mogli kontrolirati loptu. Galatasaray nas je pritiskao, ali smo kontrolirali stvari u odbrani. No, sve je to normalno, u pitanju je bila prva utakmica Lige prvaka u novoj sezoni, na teškom stadionu za igranje. Bilo je važno dobiti prvu utakmicu."

Iker Casillas morao je zbog povrederebara napustiti igru već u 15. minuti, ali Ancelotti uvjerava da će se brzo oporaviti.

"Iker nije imao sreće. Nadam se da će se osjećati bolje za tri ili četiri dana. Na početku je imao dobru odbranu i pokazao je da je u dobroj formi. Dobio je jedan udarac i osjetio bol, ništa strašno, ali nije mogao nastaviti. Nije zbog toga zabrinut i brzo će se oporaviti."

Osvrnuo se i na povredu ramena najboljeg Galatasarayevog napadača Didiera Drogbe, koji je stradao nakon Pepeovog starta. Pepe je dobio žuti karton, a Drogba je morao iz igre na poluvremenu.

"Pepe je išao oštro, ali bez namjere da povrijedi Drogbu, koji naprosto nije imao sreće u toj situaciji. Nadam se da će se brzo oporaviti, on je važan igrač za Galatasaray."