Napustio Konyaspor
375

Amir Hadžiahmetović potpisao za Bešiktaš, u Željezničaru zadovoljno trljaju ruke

E. B.
Amir Hadžiahmetović (Foto:  Bešiktaš JK)
Amir Hadžiahmetović (Foto: Bešiktaš JK)
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović je postao novi nogometaš turskog giganta Bešiktaša.

Dvadesetpetogodišnji Hadžiahmetović je na taj način nakon sedam godina napustio Konyaspor u kojem je imao ulogu zamjenika kapitena, a u 199 odigranih utakmica je upisao 17 golova i 16 asistencija.

Bešiktaš je objavio da je pristao isplatiti Konyasporu 3,2 miliona eura, te 20 posto od sljedeće prodaje, dok je Hadžiahmetović potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Bešiktaš je javno objavio i platu koju će Hadžiahmetović imati u tom klubu. Ove sezone će zaraditi 580.000 eura, a u narednim sezonama će dobijati po 1.160.000 eura.

Nakon današnje objave transfera i u Željezničaru zadovoljno trljaju ruke.

Hadžiahmetović je ponikao u Željezničaru i u februaru 2016. godine je prešao u Konyaspor za pola miliona eura, te uz procenat od sljedeće prodaje.

Iako nikada nije javno objavljeno koliki procenat od transfera pripada Željezničaru, Klix.ba saznaje da se radi o cifri od 15 posto.

Danima kruže priče o tome da se radi o procentu od 20 posto, no kako saznajemo, taj iznos je važeći samo u slučaju da ga Konyaspor proda klubu van Turske, dok u slučaju prelaska Hadžiahmetovića u klub iz Turske Željezničaru pripada 15 posto od transfera.

To znači da će u kasu Plavih uskoro stići 936.000 KM, što će umnogome olakšati veoma lošu finansijsku situaciju u klubu s Grbavice.